L’Espai Activa’t a Centelles, és una realitat. El teatre del Casal Francesc Macià ha acollit aquest dijous al vespre la presentació inaugural del projecte, en la que hi han participat més de cinquanta persones grans del municipi, que s’hi han acostat per conèixer més sobre el projecte i fer sentir la seva veu.

Durant la sessió, s’han presentat les línies estratègiques dels Espais Activa’t i s’ha explicat el funcionament i la metodologia que se seguirà a Centelles, que consisteix en la recollida d’inquietuds personals, propostes lúdiques i culturals, en una assemblea que tindrà lloc trimestralment. D’aquesta trobada en sortirà una proposta d’activitats que després es desenvoluparan al llarg de la temporada. A més, es posarà en marxa un servei d’assessorament per a l’envelliment actiu a través d’espais individuals.

En l’acte, han intervingut Josep Paré, alcalde de Centelles i Victòria Terricabras, presidenta d’Osona Acció Social i consellera de Benestar Social del Consell Comarcal d’Osona. Tots dos han coincidit a destacar la importància de l’empoderament de les persones grans en la presa de decisions i en la creació d’una xarxa comunitària que combati l’aïllament. Núria Viñas, coordinadora de l’àrea d’Envelliment Actiu i Dependència d’Osona Acció Social, ha mostrat el seu agraïment per la bona rebuda que el projecte ha tingut a Centelles.


Els objectius de l’Espai Activa’t

Des d’aquest projecte comunitari relacionat amb l’envelliment actiu que promou Osona Acció Social, juntament amb l’Ajuntament de Centelles, es pretén establir llocs de trobada ideats per posar en comú els interessos de la gent gran dins l’activitat de cada municipi.

L’objectiu és empoderar les persones per tal que defineixin com volen passar les estones lliures, què volen aprendre, què poden aportar a la societat i de quina manera poden agrupar-se per combatre la soledat. Amb el concepte d’envelliment actiu com a marc general de treball, des dels Espais Activa’t es promouen activitats, a la vegada que es busca que aquest col·lectiu formi part de la xarxa associativa del poble a través de la interrelació amb entitats i/o altres agents locals.

Per a més informació, contacteu amb la tècnica de l’Espai Activa’t de Centelles, la Judith Galbany (Tel. 610 48 00 01).