Descripció

El Servei d’Acollida Itinerant té com a objectiu donar suport als municipis de la comarca que no disposende recursos d’acollida en la organització dels processo d’acollida dels nous empadronats d’Osona.

El SAI facilita l’acollida als estrangers nouvinguts al municipi, donant informació i assesorament sobre els diferents serveis i recursos del municipi i de la comarca, per tal de facilitar el seu procés d’acollida tot ordenant la xarxa pública de serveis amb cirucits clars per poder aconseguir un accés normalitzat als recursos.

 

Serveis que ofereix

  • Assesorament al municipi per tal d’establir el circuït d’acollida.
  • Atenció individualitzada al nouvingut al muncipi a través de l’entrevista d’acollida informant, orientant i derivant a la persona atesa als recursos necesaris pel seu procés d’acollida en relació a les seves necessitats.
  • Seguiment del procés d’acollida de l’usuari.
  • Tramitació de la sol·licitud d’acollida de la Generalitat de Catalunya, derivació al circuït  formatiu d’acollida del municipi i tramitació del Certificat d’Acollida.
  • Coordinació amb els serveis i entitats que formen part del circuit d’acollida.

Àmbit territorial d’actuació

Municipis que formen part del Servei d’Acollida Itinerant són: Alpens, Calldetenes, Espinelves, L’Esquirol, Masies de Voltregà, Montesquiu, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora, Santa Eugènia de Berga i Vilanova de Sau.

La voluntat és que paulatinament, en funció de les possibilitats tècnqiues i pressupostàries, es pugui arribar a tots els municipis que pertoquen per contracte programa.

 

Beneficiaris

Persones estrangers nouvingudes o que no hagin particiat en un procés d’acollida anteriorment (acollida retroactiva)

 

Professionals que hi intervenen

El Servei es vehicula a través dels responsables de padró municipal perquè és la porta normalitzada d’entrada a un municipi, però hi participen tots els professionals que formen part del circuït d’acollida.

Servei finançat per la Generalitat de Catalunya, Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Tècnic de contacte

Mireia Rosés i Noguer, Responsable Tècnica Servei d’Acollida i integració del Consell Comarcal d’Osona.

Correu electrònic: mrosesn@ccosona.cat