El dia 18 de desembre se celebra el Dia Internacional de les persones Migrants. Amb motiu d’aquesta diada, proclamada el 4 de desembre de 2000 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, Càritas Arxiprestal de Vic i el Consorci d’Osona de Serveis Socials han organitzat aquest divendres una jornada per reflexionar entorn el tema a la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic.

La jornada ha constat de dues activitats diferenciades. En primer lloc, s’ha presentat una exposició de pintures realitzades pels joves participants del taller de dol migratori. Aquesta exposició mostra records, imatges i reivindicacions dels joves en relació amb el seu procés migratori. En segon lloc, i per tancar la jornada, s’ha establert una taula rodona per dialogar sobre l’experiència de migrar. Aquest espai ha comptat amb la participació de Mohamed Douhri, estudiant de TIS i activista rifeny i en pro dels drets humans, i Josep Ros, voluntari de Càritas Arxiprestal de Vic i missioner. Ambdós han debatut sobre qüestions tan rellevants com els múltiples dols i les dificultats que experimenten les persones migrants, els seus somnis i guanys, els records, la identitat, etc.

La jornada ha finalitzat amb un berenar que ha permès compartir inquietuds entre la quarantena de persones que han assistit com a públic. Perquè, a vegades, una de les grans fronteres que es troben aquelles persones que migren és la desinformació i la desconeixença. Proporcionar espais de trobada i intercanvi de vivències fan que ens acostem a la matèria de forma més humana i menys teòrica, difuminant les distàncies que, entre uns i altres, s’han anat creant al llarg del temps.