Des del Consorci d’Osona de Serveis Socials, en el marc del projecte de dinamització de l’envelliment Espais Activa’t, hem realitzat un vídeo amb l’objectiu d’empatitzar amb aquelles persones grans que, degut a la crisi sanitària, han vist anul·lades totes les activitats programades i els seus contactes socials han disminuït, però han estat capaces de reinventar-se i descobrir noves maneres de relacionar-se. L’audiovisual vol transmetre un missatge esperançador de retrobament i de resiliència. 

Els Espais Activa’t son punts de trobada de persones que disposen de temps per a compartir-lo amb altres persones amb l’objectiu d’aprendre mútuament i millorar el seu benestar físic, cognitiu i emocional. La manera d’organitzar aquests espais és participativa, és a dir,  les persones participants són les que defineixen els seus interessos i inquietuds i, a partir d’aquí, és programen iniciatives consensuades (xerrades, tallers, tertúlies, sortides, etc.) obertes a tota la ciutadania. 

Aquests espais es volen convertir en un referent al municipi en el treball comunitari inclusiu i solidari, on totes aquelles persones que ho desitgin hi puguin trobar el seu espai per a desenvolupar-se.

Actualment es troba als municipis de Calldetenes, Cantonigròs i l’Esquirol, Rupit i Pruit, Roda de Ter, Les Masies de Roda, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Gurb, Sant Quirze de Besora i Olost. Recentment s’han incorporat al projecte: Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló.

En aquest vídeo han participat persones voluntàries que ja formen part del projecte dels Espais, i cal agrair especialment la col·laboració de Ràdio Roda, el Casal de gent gran Font Noguera de Sant Julià de Vilatorta i la Fundació Miquel Martí i Pol per deixar-nos els seus espais per a la gravació, així com al Voluntariat Ambiental de Calldetenes per permetre la gravació durant els dies de projecte ambiental.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Espai Activa’t Osona (@espaiactivat) on

 

Per seguir els Espais Activa’t, ens trobareu a Instagram: @espaiactivat o podeu contactar a través del telèfon: 931710073 o al correu espaiactivat@cssosona.cat