La Reunió del Grup Familiar (RGF), la nova proposta d’intervenció amb famílies d’Osona Acció Social, s’ha presentat en el marc del Seminari internacional Infància, famílies i vulnerabilitat que ha organitzat la xarxa de recerca GIREFV a Lleida els passats 6 i 7 de juliol.

El seminari ha centrat la programació en la co-producció de recursos per a la participació de les famílies en situació de vulnerabilitat i ha reunit referents d’arreu.

Professionals de l’àrea d’Infància, Adolescència i Famílies d’Osona Acció Social han presentat l’experiència i han compartit l’avaluació d’aquesta eina d’apoderament per resoldre les dificultats i conflictes de les famílies.

L’RGF es tracta d’una tècnica de suport familiar i comunitari que busca solucions dins de la família i de la seva xarxa, amb l’ajuda professional de l’habilitador que s’ocupa d’activar el servei.

 

Grup internacional d’investigadors per a protegir la infància

La xarxa de recerca GIREFV (Groupe International de Recherche Enfants, Familles et Vulnérabilités) es va formar el 2018 per un grup internacional de professionals de la investigació de les universitats de Besançon, Lleida, Montreal, Pàdua, París-Nanterre, Praga, i Trois-Rivières.

L’objectiu del grup és explorar i investigar la participació d’infants i famílies en els sistemes de protecció de la infància per fer front als reptes organitzatius i professionals i desenvolupar nous enfocaments de treball amb les famílies.