El dimarts, 12 de desembre, es va fer l’entrega de premis del sisè concurs d’espots per a la no-violència masclista. L’Espai ETC de Vic va acollir l’acte  com a prèvia de la projecció del film Ama-San. Caçadores del mar de Cláudia Varejão, que s’emmarca en el projecte Conegudes (també)  a casa, dins de la 25a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

L’entrega de premis va ser conduïda per Laura Duran Bofarull que va reflectir com tot i els avenços de les dones en el terreny social, encara hi ha molta desigualtat i, malauradament, violència masclista en tots els àmbits de la vida. També va comptar amb la presència d’alguns membres del jurat, així com d’algunes i alguns regidors entre els quals hi havia la regidora de Benestar Social i Polítques d’igualtat de l’Ajuntament de Torelló, el vicepresident de la Mancomunitat La Plana i l’alcalde i regidor de Promoció Social de l’Ajuntament de Manlleu.

Els espots premiats van ser, en segon lloc,  Amor?, de Genís Casassas i Marçal Cedó de El Puntal Jove de Taradell, amb 300 euros. I el primer premi va ser per  Game Over, de Gerard Presseguer i Maria Oriol amb de 500 euros. Van fer l’entrega dels premis Carme Francolí Casas, regidora de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Torelló, i Àlex Garrido, alcalde i regidor de Promoció Social de l’Ajuntament de Manlleu.

Durant l’acte, que va comptar amb una vintena de persones, es va valorar l’esforç  dels i les participants, tenint en compte la situació actual de la societat que ha afectat en la participació: els cinc espots presentats van entrar a concurs.

El jurat, com en edicions passades, va destacar i agrair la participació d‘entitats i recursos de la comarca. Enguany de l’Escola de Formació d’Adults de Manlleu, dels i les joves del projecte 9 a Vic i de l’Oficina jove El Puntal de Taradell. Pel que fa als continguts dels espots, el jurat va fer evident que per a aquesta edició, els espots havien fet més present l’accentuació de la violència psicològica i la inclusió de les filles i els fills en la violència masclista dins l’àmbit de la parella. Es destaca també la importància i necessitat, que es continuï fent referència a la implicació de la ciutadania per erradicar la violència masclista.

El concurs forma part de la campanya del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència vers les dones d’Osona que es programa durant el mes de novembre. L’organització del concurs és a càrrec de l’oficina VicDones-SIAD Osona, SIAD Manlleu, regidoria de Polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Torelló i Mancomunitat la Plana, amb la finalitat de sensibilitzar la població sobre les violències masclistes i difondre els valors per a una societat igualitària, justa i lliure de violències.

Feu clic a l’enllaç per veure els espots: http://dom.cat/1el6