Ja és possible accedir al Cicle de Conferències organitzat per INTABOO, el recurs preventiu de la comarca d’Osona. Aquesta formació és gratuïta i està adreçada als equips de professionals que treballen amb joves i famílies. Les sessions, que seguiran un format de conferència, s’han organitzat conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona i tracten temes relacionats amb l’àmbit d’actuació del servei. El recurs, gestionat pel Consell Comarcal d’Osona i el Consorci d’Osona de Serveis Socials, té per objectiu orientar, assessorar i acompanyar a la joventut, el personal docent i els/les agents del territori, davant els dubtes sobre les identitats de gènere i igualtat, les violències masclistes, els riscos associats al consum de drogues i l’abús de pantalles.

Enguany, com a novetat, totes les formacions es treballaran a través de casos pràctics. D’aquesta manera, es facilitaran les eines i estratègies de detecció i d’intervenció emprades en casos reals. A més, es covida a tots els assistents que així ho desitgin a que aportin els seus casos propis per poder-los treballar a les diferents sessions.

Les persones interessades a assistir al cicle de conferències complet, o bé a algunes sessions específiques, cal que formalitzin la seva inscripció omplint el formulari que hi ha disponible en aquest l’enllaç. Les inscripcions es recolliran fins el divendres 17 de febrer i les places son limitades.

L’assistència a la totalitat de les xerrades serà acreditada per Departament d’Ensenyament en el cas del personal docent. Tanmateix, els centres que han gaudit de tallers gratuïts dirigits a l’alumnat, estan obligats a assistir, com a mínim, a les xerrades de les temàtiques treballades a l’aula.

Pel que fa als agents del territori, l’assistència a la totalitat de les xerrades també serà acreditada, en aquest cas, pel Consell Comarcal d’Osona – Consorci d’Osona de Serveis Socials.

Totes les conferències tindran lloc a la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona (Plaça 1 d’octubre, Edifici el Sucre, 4ª planta, Vic). A continuació es detallen les sessions que conformen el cicle, així com les dates i els horaris en què es realitzaran:

  • “Prevenció en l’ús i abús de les pantalles a través de casos pràctics”, a càrrec de Cristina Delgado de Projecte Home Catalunya. Dimecres 22 de febrer de 15:30 a 18:30 h.
  • “La igualtat de gènere i les violències masclistes a l’aula. Treballem amb casos pràctics”, a càrrec de l’entitat feminista Creació Positiva. Dimecres 15 de març de 15:30 a 18:30 h.
  • “Prevenció i reducció de riscos en el consum de drogues a través de casos pràctics”, a càrrec de Cristina Delgado de Projecte Home Catalunya. Dimecres 19 d’abril de 15:30 a 18:30 h.
  • “Diversitat sexual i de gènere a les aules. Treballem amb casos pràctics”, a càrrec de Miquel Missé, sociòleg i activista trans. Dimecres 10 de maig de 15:30 a 18:30 h.