El divendres 24 de febrer es farà a Vic una jornada sobre la tutela, organitzada per la Fundació Tutelar l’Esguard i el Consell Comarcal d’Osona. L’acte tindrà lloc a partir de les 9 del matí a la Sala Sert de l’Edifici del Sucre de Vic, i serà presidit pel conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, i pel president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca.

La jornada s’iniciarà amb la presentació de la nova etapa de la Fundació Tutelar l’Esguard, que va ser creada el 2009 per l’Associació Sant Tomàs i la Fundació Viver de Bell-lloc, per oferir serveis de tutela i altres figures de protecció a persones amb discapacitat intel•lectual a les comarques d’Osona i del Vallès Oriental. Aquest mes entren a formar part del patronat Osonament i la Fundació Assistencial d’Osona (FADO).

Representants de les quatre entitats del nou patronat de la Fundació Tutelar l’Esguard explicaran la importància d’aquest canvi, amb el qual a partir d’ara també s’oferiran serveis de tutela a persones grans i a persones amb malaltia mental a Osona. Hi intervindran Jordi Roca, director general de FADO, Mercè Generó, gerent d’Osonament, Carlos Sopeña, gerent de la Fundació Viver de Bell-lloc, i Ricard Aceves, gerent de l’Associació Sant Tomàs.

La segona part de la jornada tindrà un caràcter més tècnic sobre el món de la tutela i altres figures jurídiques, i s’adreçarà a professionals que treballen amb persones i famílies susceptibles de necessitar acompanyament, orientació i assessorament en processos de tutela. Hi intervindran Joan Marsal, magistrat del Jutjat de primera instància de Girona, M. Àngels Betriu coordinadora en matèria de tuteles i d’atenció precoç de la Generalitat, i Roser Masgrau, responsable de l’Àrea Social de la Fundació Tutelar l’Esguard.

Programa jornada

Inscripció