Un total de 112 nens i nenes que utilitzen els diversos Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) d’Osona i el Lluçanès han gaudit de les colònies organitzades per Osona Acció Social i la Fundació pel Suport Social Solidari el cap de setmana del 6 i 7 de maig. Professionals de l’àmbit de l’educació i la integració social han acompanyat els infants, d’entre 6 i 12 anys, provinents dels SIS de Centelles, Calldetenes, L’Esquirol, Prats de Lluçanès, Santa Eugènia de Berga, Sant Julià de Vilatorta i Roda de Ter.

La mainada ha participat en diverses activitats a l’entorn de Mas Banyeres, a Centelles, on ha pogut gaudir d’un espai de lleure de qualitat. D’aquesta manera, s’ha afavorit el coneixement d’altres nens i nenes de diferents municipis per ampliar la xarxa de relacions i divertir-se i aprendre jugant.

Infants, famílies i professionals han destacat el respecte, l’amistat i el suport social i professional com els principals valors apresos durant el cap de setmana de colònies.

 

Què és el Servei d’Intervenció Socioeducativa?

El Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) forma part de la xarxa de Serveis Socials Bàsics. Té l’objectiu d’acompanyar infants, adolescents i famílies, amb suport professional fora de l’horari escolar per a promoure el benestar personal i la integració social des d’una vessant preventiva, comunitària i participativa.

El servei aprofita els recursos existents i treballa en grup i en xarxa per millorar la connexió entre entitats i serveis. Per això, s’acompanya en l’escolarització, es dona suport en la gestió emocional, es programen tallers i activitats dirigides, sortides per l’entorn o colònies, entre d’altres.