Des de l’Institut Català de les Dones han elaborat i posat a disposició de la ciutadania un seguit de documents divulgatius amb recomanacions, serveis i noves ajudes per abordar i fer front a la violència masclista en la situació actual de crisi sanitària i confinament provocada per la COVID-19.

Aquests materials de divulgació estan destinats a dones que visquin violència en el seu entorn o el cos de professionals del circuit d’abordatge de violències masclistes.

Pel que fa a les víctimes de violència masclista, hi ha recomanacions específiques en diferents situacions:

Recomanacions per identificar una situació de violència masclista
Recomanacions per a dones en situació de violència masclista
Recomanacions per fer-hi front emocionalment
Recomanacions per a dones que pateixen violència masclista i no conviuen amb l’agressor
Recomanacions per a dones que pateixen violència masclista i conviuen amb l’agressor
Guia d’ajuts per a la protecció social i la reactivació econòmica

Per tal de contrarestar les dificultats de les dones en moments de crisi sanitària, econòmica i social el Govern de la Generalitat ha desenvolupat aquesta iniciativa, la qual se suma a les diferents actuacions ja realitzades per garantir l’atenció a les dones en situació de violències masclistes i introduir la perspectiva de gènere en les decisions per al reactivament.

 

Les recomanacions a professionals, a les persones de l’entorn i a les mateixes víctimes de violència masclista en diferents situacions que es poden trobar han estat elaborades conjuntament amb el Consell Nacional de les Dones de Catalunya.