Osona Acció Social arrenca el programa de Suport a les Dones en els àmbits rural i urbà (Dones RiU) amb l’objectiu de donar oportunitats laborals i de formació a dones que viuen als municipis consorciats.

La presidenta de l’ens, Victòria Terricabras Tarin, exposa que la iniciativa ha d’ajudar a incrementar la participació de les dones en l’activitat econòmica del territori gràcies a una formació especialitzada i diversos assessoraments.

Dones RiU s’adreça a dones majors de 16 anys, que estiguin donades d’alta com a demandants d’ocupació, i amb interès per inserir-se al món laboral. Per això, s’oferirà un acompanyament individual i grupal de manera descentralitzada en diferents municipis d’Osona: Centelles, Roda de Ter, Torelló, i Vic.

En el programa finançat pels Next Generation hi podran participar fins a 60 dones, un 35% de les quals han d’estar empadronades en municipis menors de 5.000 habitants.

Les dones que estiguin interessades en formar-ne part poden inscriure’s mitjançant aquest formulari. Totes les participants que completin l’itinerari formatiu rebran un incentiu econòmic de 300 euros. A més, les que aconsegueixin inserir-se en el món laboral rebran acompanyament durant les primeres setmanes per garantir una relació contractual exitosa.

 

Dones en l’àmbit rural i urbà

El Programa Dones RiU ofereix suport a les dones en els àmbits rural i urbà mitjançant unes actuacions subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i que es financen amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència provinent dels Next Generation de la Unió Europea.