L’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI+ (OTIG) presenta el proper divendres, 20 d’octubre, a les 12 del migdia a la Sala Coll i Bardolet del Sucre, a Vic, la recerca “Necessitats de cura d’infants de 0 a 16 anys a Osona” coordinada per Sandra Ezquerra i Montse Fernàndez de la Càtedra UNESCO, Dones, Desenvolupament i Cultures -Grup de Recerca Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

El treball se centra en la realitat de la comarca per dissenyar polítiques públiques que cobreixen les necessitats latents al territori. La provisió de cures és un repte per a les polítiques públiques i ha de ser un element central a les agendes locals dels ajuntaments i la comarca, tal com subratlla la presidenta de l’ens, Victòria Terricabras Tarin.

L’anàlisi està finançat per Osona Acció Social, en el marc del programa Temps x Cures del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i el Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat.

Per participar-hi cal inscriure’s en aquest enllaç.

 

Facilitar el temps per cures

El programa Temps per Cures de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI+ desenvolupa una nova línia de Cures i Conciliació des de l’any passat. Una iniciativa que ha permès executar diferents actuacions per garantir la cura com a dret, donant suport als ens locals per reforçar i ampliar la cura infantil, i crear nous serveis i projectes per afavorir la conciliació familiar.

Al llarg del 2022, un total de 26 municipis han desenvolupat propostes com espais d’acollida matinal, serveis de cura puntual, serveis de ludoteca o espais de joc, o casals en període no lectius, entre d’altres. Així, un total de 1.152 infants d’Osona i el Lluçanès, corresponents a 961 famílies, han pogut ser atesos gràcies al nou programa d’Osona Acció Social.