Centenars de veïns i veïnes de Prats de Lluçanès han participat aquest dimarts al vespre en la concentració de rebuig al crim masclista de l’Arantxa, la veïna de 31 anys assassinada presumptament pel seu marit a Manresa.

L’Ajuntament de Prats de Lluçanès, els ajuntaments del Lluçanès, el Consorci del Lluçanès i el col·lectiu feminista La Fetillera han convocat l’acte on l’alcalde de Prats, Jordi Bruch Franch, ha llegit el manifest de rebuig al feminicidi que ha seguit d’un minut de silenci en record a la víctima.

Regidors i regidores del consistori pradenc, representants del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, la delegada del Govern a la Catalunya Central i veïns del Lluçanès han traslladat el condol i el suport a familiars i amistats de la víctima amb un emotiu aplaudiment final.

Per últim, l’alcalde de Prats ha explicat que l’Ajuntament ha decretat, des d’aquest dimarts i fins dijous, tres dies de dol oficial pel crim masclista. Durant aquest període, se suspenen totes les celebracions oficials i les banderes dels edificis públics onejaran a mig pal.

La concentració de suport ha acabat amb el clam unànime de “No més feminicidis ni violències masclistes”.

 

Manifest conjunt de suport a la pradenca víctima d’un feminicidi

Des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, els ajuntaments de la recent comarca, el consorci del Lluçanès i el col·lectiu feminista La Fetillera, ens hem convocat aquí per fer la condemna pública del feminicidi d’una veïna del municipi de Prats, i mostrar el nostre rebuig a aquesta xacra social, com són les violències masclistes.

Aquesta violència, exercida contra les dones pel fet de ser dones, són una violació dels drets humans, i tenen lloc tant en l’àmbit privat com públic. Sent manifestacions de discriminació i desigualtat que causen danys i patiment físic, sexual i psicològic.

Des de l’administració local, fem una crida a la tolerància zero, a la unitat i al rebuig sistemàtic i contundent de tota la ciutadania i institucions, respecte qualsevol forma de violència masclista per així, poder avançar en la seva erradicació i generar, entre tots i totes, els canvis socials necessaris per a poder posar fi a aquesta xacra social.

A Manresa i al Lluçanès ens hem trobat davant d’un nou acte de violència contra les dones que no podem obviar i que representa el major exponent de la desigualtat de les dones respecte als homes.

És per això que les administracions, institucions, entitats i ciutadania hem de prendre la iniciativa i sense aturar-nos des de la responsabilitat i urgència en treballar per a assolir una efectiva i real igualtat, i rebuig a la violència masclista en el nostre dia a dia dels municipis i en el conjunt de la societat.

Davant d’aquesta xacra, és cabdal conèixer i difondre els serveis municipals i comarcals de proximitat, que de forma gratuïta i confidencial, ofereixen la informació, recursos, assessorament i atenció especialitzada, com són els serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD), els serveis d’informació especialitzats (SIE), el telèfon d’atenció a les violències masclistes 900 900 120, que es despleguen arreu del territori català en el marc de la xarxa d’atenció i recuperació a les dones.

Des d’aquí mantenim actiu el nostre compromís a difondre els recursos, a continuar actuant des de la prevenció en cada un dels àmbits de la vida quotidiana per a lluitar contra les violències masclistes, i acompanyar a les persones que ho pateixen.

Demanem també que els mitjans de comunicació respectin les voluntats de la família en aquests moments tan durs com són el fet de perdre un ser estimat i amb aquestes condicions.

Família i amics de l’Arantxa teniu tot el nostre escalf i suport pel què faci falta.
No més feminicidis ni violències masclistes.

Moltes gràcies a totes i tots per estar avui aquí.