El passat 13 de desembre es va fer l’entrega de premis de la 5ª edició del concurs d’espots per a la no violència masclista. L’espai ETC de Vic va acollir l’acte com a prèvia de la projecció del film “La propera pell”, de Isa Campo i Isaki Lacuesta, que s’emmarca en el projecte Conegudes (també) també a casa dins de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

El primer premi, de 500 euros, va ser per l’espot “NO és NO”, d’Alexis Sánchez, Alejandra Piedrahita, Marçal Escobedo, Oriol Serra, Pau Alegrí, Victor Morillas i Violeta Ventura, de l’oficina de joventut de l’Alt Empordà. El segon espot premiat va ser “Dona-Dóna”, de Gerard Presseguer, Guim Puig i Jordi Relats. L’entrega de premis va anar a càrrec del regidor d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, Josep-Ramon Soldevila.

En aquesta edició es van presentar 26 espots, però 7 van quedar descartats per no haver entrat dins de termini o per no complir amb alguns dels punts de les bases. La participació podia ser individual o en grup.

Els organitzadors van destacar la participació de l’Escola de Formació d’Adults del Montseny, dels joves del projecte “9 a Vic”, de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà i de la Residència de Manlleu del Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona – Osonament.

El concurs forma part de la campanya del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència vers les dones d’Osona que es realitza durant el mes de novembre. L’organització del concurs va anar a càrrec de VicDones-SIAD Osona, SIAD Manlleu, regidoria de Polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Torelló i la Mancomunitat. Aquest concurs busca sensibilitzar a la població sobre les violències masclistes i difondre els valors per una societat igualitària, justa i lliure de violències.

A continuació podeu veure els espots premiats:

“NO és NO”

“Dona-Dóna”