Osona Acció Social té l’objectiu d’avançar per l’autonomia de les persones usuàries de serveis socials

 

Professionals d’Osona Acció Social participen al curs pràctic sobre Com aplicar els Suports Autodirigits, impartit per la Fundació iSocial, per emprendre un nou camí cap a la modernització dels serveis socials mitjançant la implementació de suports autodirigits. Una iniciativa innovadora que promet transformar la manera de com s’ofereixen els serveis socials bàsics, posant l’èmfasi en l’autonomia i el poder de la decisió de les persones que els reben.

Els suports autodirigits permeten a les persones escollir de quina manera se’ls facilitarà el suport, donant-los tot el control que vulguin exercir mitjançant eines com ara els “pressupostos individuals”. A través d’un enfocament de coproducció a l’hora d’establir i consensuar els resultats desitjats, es prenen en consideració les diverses opcions que té la persona, incrementant el seu control sobre la forma d’assolir-los.

És, doncs, una nova manera d’organitzar els suports que es fonamenta en els principis dels Drets Humans, i en la qual els resultats personals són definits i coproduïts amb la persona beneficiària. Alhora, implica un canvi cap a un model més comunitari que permet a les persones gaudir d’una vida com a ciutadà de ple dret, enlloc de viure les seves vides en sistemes institucionalitzats.