Les inscripcions per participar en tres dies d’activitats prop de La Molina estan obertes fins al 10 de desembre i es dirigeixen a infants i joves de 10 a 15 anys

Osona Acció Social programa per segon any les Colònies d’hivern destinades a infants i joves de 10 a 15 anys d’Osona i Lluçanès, exceptuant Vic i Manlleu que ja disposen de programació pròpia.

Les colònies gestionades per l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI+ tenen per objectiu desenvolupar propostes i serveis per cobrir les necessitats de les famílies per conciliar la vida laboral, familiar i personal, sobretot fora de l’horari escolar quan és més difícil fer la conciliació. Les dones són les que històricament s’encarreguen d’encarregar-se de les cures tal com va recollir-se en la diagnosi presentada el passat mes de novembre, com recorda la presidenta d’Osona Acció Social, Victòria Terricabras Tarin.

Les Colònies d’hivern tindran lloc a Planoles -amb activitats a la Molina- durant les vacances de Nadal del curs escolar, concretament els dies 27, 28 i 29 de desembre. A banda de facilitar la conciliació, s’aposta per oferir a aquests infants i joves una atenció bàsica, ludicosocial i d’educació en el lleure als infants, i de forma gratuïta.

Al llarg dels tres dies s’oferiran activitats relacionades amb la neu, com sortides amb trineus, raquetes de neu, construcció d’iglús, esquí o patinatge sobre gel, sempre i quan el temps ho permeti. També es proposaran activitats de coneixença i cooperació per tal d’afavorir la relació entre infants i joves.

Les colònies s’emmarguen el el programa Temps x Cures, que compta amb el finançament del Departament d’Igualtat i Feminismes en el marc del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat i amb suport dels fons Next Generation.

 

Inscripcions fins al 10 de desembre

Les colònies s’organitzaran en dos grups d’edat per tal de poder adaptar les activitats i crear espais per compartir entre iguals. Les places són limitades per als dos grups.

El tràmit de preinscripcions estarà oferts fins al 10 de desembre. En el cas que hi hagi més sol·licituds que places ofertades es farà un sorteig l’11 de desembre:

Osona Acció Social informarà a les persones que se’ls hagi assignat una plaça per tal de formalitzar la inscripció.

Per a més informació podeu escriure a  vicdones-siadosona@vic.cat  o trucar al 937 027 284 o 650 540 732.