Avui s’ha posat en marxa el Projecte Energia Solar per a tothom que té com a principal objectiu promoure una nova cultura energètica sostenible que arribi i beneficiï a les persones més vulnerables i faciliti la lluita contra la pobresa energètica.

Les famílies participants rebran una formació específica en estalvi energètic en format de tallers participatius, informació sobre energies renovables a la comarca d’Osona i un ajut pels subministraments.

Es tracta d’un projecte pilot, que es durà a terme a varis municipis de la comarca d’Osona, amb la finalitat que pugui replicar-se a tot Osona, tenint molt present que la majoria de municipis estan apostant per energies renovables que generen uns estalvis econòmics que es poden reinvertir en polítiques socials actives.

El Projecte està liderat per Ecoserveis ( consultora estratègica i d’innovació especialitzada en energia ), en col·laboració activa de l’Agència Local de l’Energia del Consell Comarcal i del Consorci de Serveis Socials d’Osona.

Es tracta d’un projecte innovador i seleccionat a la convocatòria de la Fundació la Caixa “Acció social en l’àmbit rural”.