La vigatana Victòria Terricabras Tarin és la nova presidenta d’Osona Acció Social, el consorci format per municipis d’Osona i el Lluçanès que presta serveis d’acció social públics i de qualitat.

Consellera comarcal i regidora d’ERC a l’Ajuntament de Vic, Terricabras Tarin és llicenciada en dret, amb postgrau de Dret Civil Català i màster de Dret Civil avançat, exerceix com a advocada des de l’any 2001, i com a mediadora familiar i mercantil des de l’any 2010, entre altres.

“Apostem fermament per uns serveis d’acció social universals, proactius, accessibles, i equitatius”, diu la presidenta. En aquest sentit, ressalta “la vocació de servei i visió de territori per oferir solucions de justícia social a Osona i el Lluçanès”. “Una tasca que sense el capital humà d’Osona Acció Social no seria possible”, rebla.

La presidència del consorci li arriba després d’assumir la conselleria de Benestar Social del Consell Comarcal d’Osona. El cartipàs s’ha aprovat per unanimitat en el ple comarcal del 27 de juliol.

 

Acció social transformadora

Osona Acció Social presta serveis socials bàsics i especialitzats en els municipis que en formen part, i els serveis d’acció social comarcals que se li deleguen. Els serveis oferts s’engloben en les següents àrees:

  • Promoció a l’autonomia en l’àmbit de l’envelliment, la diversitat funcional i la salut mental
  • Serveis socials bàsics
  • Inclusió social i acció comunitària
  • Infància, adolescència i famílies
  • Igualtat, gènere i LGTBI+