Descripció

El Programa de Gestió de l’Atenció Complexa (PGAC) és un programa que pretén incidir en la gestió de l’atenció que es realitza a persones on convergeix una situació de complexitat social i sanitària alhora.

Aquest programa queda emmarcat dins l’estratègia de desplegament de l’Atenció Integrada dels departaments de Drets Socials i de Salut per mitjà de la creació de l’Agència de atenció Integrada de Catalunya i amb l’impuls dels diferents agents i proveïdors socials i sanitaris de la comarca d’Osona.

Aquest programa es basa en la metodologia de gestió de cas dual (social/sanitària) amb la participació de professionals, gestores de cas així com un lideratge compartit, dels dos àmbits.

Objectius

  • Millorar l’eficiència en la gestió de l’atenció de les persones amb doble complexitat social/sanitària (adequació de recursos i millora de les transicions)
  • Millorar els resultats de salut i benestar de les persones ateses
  • Millorar l’experiència d’atenció de les persones ateses
  • Millora de l’experiència dels professionals socials i sanitaris en l’atenció d’aquest perfil de persones

Serveis que ofereix

El programa realitza la valoració multidimensional de la persona i es realitza el plantejament d’objectius i pla de treball consensuat tant pels diferents professionals com en base a valors i preferències de la persona de cara a poder planificar les seva trajectòria pel sistema que l’ha d’atendre en el moment que realitzi crisis tant des de l’àmbit de salut com situacions de crisis derivades de mancances en el seu coixí social.

Tot aquet pla de treball ha de quedar recollit en la documentació compartida a fi de facilitar l’intercanvi d’informació entre els diferents proveïdors de serveis.

Beneficiaris

Persones que compleixen criteris de doble complexitat social sanitària valorada pels seus equips de referència socials i sanitaris i que siguin proposats a l’equip PGAC.

Àmbit territorial d’actuació

Municipis de Vic i Torelló.

Com accedir-hi?

A través de la proposta d’inclusió dels professionals del propi programa, dels professionals la comunitaris de Serveis Socials Bàsics i de professionals de l’Àrea Bàsica de Salut, així com a través de la proposta dels diferents professionals de institucions sanitàries (Hospital d’Aguts i d’Atenció Intermèdia) o bé professionals dels serveis integrats en els Serveis de Suport en l’Entorn domiciliari (SAED).

Professionals que hi intervenen

  • Professionals del àmbit social i sanitari dels diferents municipis.
  • Professionals gestores de cas: Treballadors socials i infermeria.
  • Professionals de coordinació de projectes.

On ens podeu trobar?

Josep Maria Villegas Subirana, Co-coordinació del PGAC: jvillegass@cssosona.cat

Edifici Aditòrium – Carrer Molí d’en Saborit 2, 1a planta, porta 3a, 4a, 5a

93 171 00 73

Notícies relacionades