Aquest dimecres 23 de novembre s’ha fet la inauguració oficial del projecte del Rober Social de Centelles. Aquest projecte, gestionat per un grup pre-laboral del programa Pedala del Consorci d’Osona de Serveis Socials, conjuntament amb l’Ajuntament de Centelles, atén a persones del municipi a partir dels 16 anys, gestionant tant la recollida de roba al mateix local o a Càritas Centelles, i el repartiment per a les famílies que es deriven des de Serveis Socials. El projecte també ha comptat amb la participació de l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament, per tal de fomentar el reciclatge i donar una segona vida a la roba.

En la inauguració han assistit els representants locals de l’Ajuntament de Centelles, així com el conseller Rafel Cuenca com a representació política del Consorci d’Osona de Serveis Socials i Consell Comarcal d’Osona.

El Rober Social, situat en un local al número 5 del carrer Sant Antoni Maria Claret, funcionarà cada dimecres de 9,30 a 11,30 h. S’ofereix de forma gratuïta, mitjançant una entrevista a Benestar Social, a les persones que ho puguin necessitar. Si la gent hi vol col·laborar pot portar la roba sobrant al local de Càritas de la ronda dels esports de Centelles, els dijous de 9 a 11h.

La idea d’un Rober Social a Centelles es va iniciar fa tres anys com a iniciativa d’un grup de dones que participaven a un grup socioeducatiu al municipi. A partir d’aquesta idea es va anar construint juntament amb el servei de Benestar Social de l’Ajuntament i el Programa Pedala, fins a fer-se realitat.