Foto: Martí Puig.

Més d’un centenar de persones han participat en la trobada anual de juntes d’associacions de gent gran d’Osona que ha tingut lloc aquest dimecres, 15 de novembre, a Vic, amb la presència d’una vintena d’entitats. Aquest esdeveniment, que enguany ha celebrat la seva cinquena edició, permet establir un espai de reflexió envers la participació de la gent gran en la vida social i cultural de la comarca. Els membres de la comissió permanent del Consell Consultiu de la Gent Gran d’Osona han estat els encarregats de portar la jornada a terme.

L’obertura ha començat a la Biblioteca Pilarin Bayés amb la recepció institucional de Xavier Farrés Fabré, regidor de participació, ciutadania i salut pública de l’Ajuntament de Vic, que s’ha mostrat orgullós d’acollir l’esdeveniment a la capital d’Osona. Victòria Terricabras Tarin, presidenta d’Osona Acció Social i de la comissió permanent del CCGGO, ha destacat el seu compromís amb el Consell Consultiu i ha mostrat la seva predisposició en “potenciar totes les iniciatives que fomenten l’envelliment actiu”, agraint el treball que desenvolupen cada dia les juntes de totes les associacions de gent gran. L’Assumpta Riera, vicepresidenta de la comissió permanent del CCGGO, ha donat la benvinguda a tots els assistents i els ha explicat l’organització de la trobada.

Tot seguit, s’ha comptat amb la conferència “Orgullosament velles”, a càrrec de l’escriptora, Anna Freixas, autora del llibre ‘Yo, vieja’. A través de la seva xerrada, ha enviat missatges d’empoderament durant l’etapa de la vellesa, a través de la perspectiva de gènere.

Els assistents han gaudit d’una visita guiada a través del patrimoni cultural del centre de Vic i han acabat la jornada al Centre Cívic i Comunitari mossèn Guiteras, on s’ha celebrat el dinar i un concert posterior, a càrrec del grup de voluntaris Belles Cançons.