Amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i Maltractament a les Persones Grans, que es commemora cada 15 de juny, el Consell de la Gent Gran de Catalunya ha redactat un manifest per poder conscienciar sobre aquesta xacra.

Des dels Espais Activa’t s’ha promogut la necessitat de tractar bé a totes les persones llegint el manifest en diferents serveis d’Osona Acció Social. Per aquest motiu, participants d’Espais Activa’t i membres del Consell Consultiu de la Gent Gran d’Osona han compartit la lectura amb diferents Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS), joves que participen al projecte Sostre 360, o al programa d’Esports amb Valors (EVAL).

La iniciativa té l’objectiu de crear consciència per combatre aquesta xacra social inaceptable, que presenta múltiples formes i que es pot prevenir.

Podeu llegir el manifest en aquest enllaç.

 

 

Què són els Espais Activa’t?

Espais Activa’t són un lloc de trobada que promouen l’envelliment actiu en municipis de la comarca i que parteixen del treball comunitari perquè les persones grans participin en la xarxa associativa del seu entorn.

Actualment, aquest servei s’ofereix a Calldetenes, Cantonigròs, Gurb, L’Esquirol, Les Masies de Roda, Les Masies de Voltregà, Manlleu, Montesquiu, Olost, Roda de Ter, Rupit i Pruit, Sant Julià de Vilatorta, Sant Quirze de Besora, i Santa Eugènia de Berga.